Водата е дар от природата и сега повече от всякога е ценна стока. Но тя не е създадена напълно еднаква навсякъде. Само чрез допълнително третиране тя придобива свойствата, необходими за специфична употреба.
Варовика образува налепи, наслагвания и така наречената варовикова ерозия. Той образува изолационен слой, който се установява в бойлери, радиатори, перални и съдомиялни машини, което води до консумация на повече енергия. Колкото по-гореща е водата, толкова повече варовик се натрупва по уредите.
Меката вода не позволява натрупването на варовик по домакинските уреди, които са в контакт с вода, което води до значителни икономии на енергия!

Най-доброто решение е апарат за омекотяване на водата и качествени солни таблетки, които да гарантират надеждната му робота. Говорейки за качество, Индустриалкомплект АД предлага такова, с произход Германия – това достатъчно ли е? Марката AXAL® Pro е собственост на esco – european salt company – номер едно на Европейския пазар. Немското качество на таблетките е сигурен гарант за тяхната надеждност.
Таблетирана сол AXAL® Pro Ви позволяват да се възползвате от всички предимства на меката вода:
• Блясък
В ресторантьорския бизнес – с прилагането на AXAL® Pro спестявате време и усилия за почистване на стъклените чаши и кухните.
• Грижа и комфорт
Меката вода Ви кара да се чувствате много по-добре с усещане за мека кожа, копринена коса и пухкаво пране!
• Усещане
С всяко зареждане на пералната машина варовикът се натрупва във влакната на дрехите като микрокристали. Прането излиза от пералната машина сиво, без блясък и твърдо и се износва преждевременно. С мека вода прането запазва своята първоначална гъвкавост, изцяло без помощта на фабрични омекотители. С по-малко перилни препарати, текстилът се изпира по-нежно и цветовете остават по-искрящи.
• Вкус и аромат
Избирайки мека вода, Вие ще преоткриете естествения вкус на храната. Ароматните съставки могат да бъдат съсипани от варовика. Няма спор относно предимствата на меката вода при приготвяне на напитки като кафе или чай.
• Грижа за природата и за бюджета
Меката вода намалява разходите, повишава комфорта, качеството на живот и се грижи за опазването на околната среда.